Beoordelen adviezen van derden

Van verschillende partijen zoals uw bank, notaris, pensioenadviseur, etc. ontvangt u adviezen op financieel gebied; andere zaken zoekt u wellicht eerst zelf uit op internet of binnen uw relatiekring. Op zich allemaal goede adviezen, maar wie staat er garant voor dat de oplossingen niet met elkaar conflicteren of dat u zaken dubbel aan het verzekeren bent? Ik heb het beoordelen van adviezen van derden tot een specialiteit gemaakt waarbij als uitgangspunt geldt dat ik deze adviezen probeer te verbeteren of dat ik slechts aan u adviseer wat u echt nodig heeft of nog niet verzekerd of geregeld heeft (aansluitend op wat uw werkgever al geregeld heeft). Na een gedegen inventarisatie maak ik een totaaladvies waarvan alle aspecten naadloos op elkaar aansluiten. U bent niet verplicht om de adviezen ook via mij af te nemen (lees: u kunt deze alsnog bij uw andere adviseurs laten regelen, zodat ik slechts uw adviseur bij uitstek ben en niet de bemiddelaar van de benodigde producten). Natuurlijk kan ik naast adviseren ook voor u bemiddelen bij het aanvragen van de producten.

beoordelen adviezen van derden

Regelmatig wenden zich mensen tot mij met het verzoek om adviezen die door derden zijn uitgebracht tegen het licht te houden. Als het zeer specifieke zaken betreft schakel ik daarbij experts uit mijn netwerk in. Laat mij bijvoorbeeld uw hypotheekoffertes en verzekeringsoffertes maar eens goed screenen en u weet zeker of het onderste uit de kast is gehaald of juist niet. Dat hoeft niet alleen te gaan over offertes voor “bestaande woningen” maar ook voor nieuw te bouwen woningen. Ook lopende hypotheken en levensverzekeringen kunnen door mij beoordeelt worden op betere alternatieven. Met name komt uit mijn advies naar voren dat lopende woekerpolissen verbeterd kunnen worden bij de huidige verzekeraar of juist bij een andere verzekeraar. Ook kan ik u het advies geven deze (woeker)levensverzekering alleen maar voor het beleggingsdeel (het opbouwdeel ter aflossing van uw hypotheek) te laten doorlopen maar niet voor het overlijdensrisicogedeelte in deze verzekering. Deze verzekeringscomponent kan sinds een paar jaar veel voordeliger “los” elders gesloten worden doordat de meeste verzekeraars de tariefstelling voor deze overlijdensrisicoverzekeringen enorm hebben verlaagd (en deze verlaging geldt niet voor dezelfde overlijdensrisicodekking binnen de afgesloten woekerpolis). Ik adviseer u op maat.

Loopt uw woonlastenarbeidsongeschiktheidsverzekering (eventueel eveneens inclusief een dekking bij het in de WW geraken) binnenkort af en had u deze in het verleden nog afgesloten tegen een (veel te dure) eenmalige koopsombetaling? Dan heb ik ook goed nieuws voor u. Via diverse verzekeraars kan ik u een veel aantrekkelijkere maandpremie aanbieden van enkele tientjes per maand voor een AO en WW-dekking. Test u me maar.

U betaald voor het laten beoordelen van (hypotheek)offertes of lopende levensverzekeringen of beleggingsverzekeringen ons gebruikelijke uurtarief. U ontvangt van mij een eerlijke tweede mening (second opinion). Geinteresseerd? Laat het mij weten. Met enkele extra ingekochte arbeidsuren (welke u desgewenst zelf vooraf kunt maximeren) weet u zeker: Van der Poll advies is graag uw adviseur bij uitstek.